Skip to Content

Solid omtale av Harald Herresthals Propaganda og motstand i Musikkultur 3. juni. Les hele omtalen her.

Les mer om ''

Stor artikkel i Vårt Land om PROPAGANDA OG MOTSTAND

Naziregimets satsning på å vinne norske hjerter med musikk savner sidestykke, skriver Vårt Land 15. mai om Harald Herresthals nye verk PROPAGANDA OG MOTSTAND.

Les mer om 'Stor artikkel i Vårt Land om PROPAGANDA OG MOTSTAND'

Vellykket boksignering

Flere oppkjøpere, samlere og auksjonshus var tilstede under lanseringen av praktverket om ØLHØNER på Vestlia Resort på Geilo. – Jeg håper boken stimulerer til at flere får interesse for denne delen av kulturarven vår, sier samler Pål Georg Gundersen.

Les mer om 'Vellykket boksignering'

Arkitektur N anmelder Slik ble det

Truls Aslakbys praktverk om Oslos utvikling på 1800-tallet får strålende anmeldelse i arkitekturmagasinet Arkitektur N. «Truls Aslaksby tar oss gjennom bebyggelseshistorien på en levende og godt dokumentert måte … interessant, og meget tilgjengelig. Anbefales!» skriver Erik Collett. Arkitektur N er Norges fremste arkitekturfaglige tidsskrift og et presentasjonsorgan for norske arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter.

Les mer om 'Arkitektur N anmelder Slik ble det'

Truls Aslaksby i Aftenpostens historiemagasin

«Truls Aslaksby kjenner bygningshistorien til bunns som medarbeider hos Byantikvaren i Oslo gjennom årtier» skriver Aftenpostens historiemagasin. I sin 3. utgave i 2018 tar de for seg utviklingen av Christiania – Norges hovedstad fra 1800-1900-tallet, som beskrevet i Truls Aslaksbys bok Slik ble det. 

Les mer om 'Truls Aslaksby i Aftenpostens historiemagasin'

Hjemmet med langlesning om Min mor valgte meg

«Ikke bare en familiekrønike, men også en fortelling med krigshistoriske dimensjoner», skriver ukebladet Hjemmet i sin store reportasje om Harald Herresthal i uke 13.

Les mer om 'Hjemmet med langlesning om Min mor valgte meg'

Stort oppslag i Dagsavisen om Herresthal

Utdrag av artikkel i Dagsavisen 11.11.17. Av: Hanne Mauno: De møttes i musikken. Heinz var tysk soldat. Bjørg ei ung norsk jente. Da hun ble gravid i 1943, måtte Bjørg forlate hjem og familie i Norge og dra til Tyskland for å få sønnen Harald. En høstkveld i 1941 banket det på døra hjemme hos

Les mer om 'Stort oppslag i Dagsavisen om Herresthal'

Oslohistorie.no anmelder Slik ble det

«Den ser ut som en coffee table-bok, men den er mer enn som så. Dette er en bok som er smekkfull av fakta og viktig viten – her er det mye å lære for alle som er interessert i byutvikling og arkitektur», skriver Oslohistorie.no på sine nettsider.
Les hele anmeldelsen her

Les mer om 'Oslohistorie.no anmelder Slik ble det'