Bøker

Ølhøner

Dette praktverket tar for seg den største privatsamlingen av fugleformede trekar, kaner og kjenger som noen gang er samlet i Norge. Pål Georg Gundersens samling er bygget opp gjennom tretti år, og er den største i sitt slag som noen gang er samlet av en privatperson.

Les mer om Ølhøner

Mer for mindre

De fleste businessbøker hjelper deg med gode historier. MER for MINDRE hjelper deg å gjøre jobben. Her gis grunnlag for innsikt og kompetanse om hvordan det kan skapes økt handlingsrom for virksomheter som opplever tøffe krav og stramme økonomiske rammer. Dette er boken om hvordan virksomheter fjerner sløsing og skaper verdi. Verdi for kunder, medarbeidere

Les mer om Mer for mindre

Slik ble det

Denne boken skildrer hvordan århundret 1800-1900 endret Christiania (Oslo). Byen gikk fra å være en provinsby i det danske eneveldet til å bli Norges hovedstad med 20 ganger så mange innbyggere.

Les mer om Slik ble det

Min mor valgte meg

Den dramatiske familiehistorien til en tysk soldat som forelsker seg i en norsk kvinne.

Les mer om Min mor valgte meg

Nytte og nytelse

Historien om norske luktevannshus, snusdåser og snushus 1650-1880.

Les mer om Nytte og nytelse

Kristiania

Denne praktboken gir gjennom innsiktsfull tekst og nærmere 300 fotografier enestående innsikt i det Kristiania som gikk tapt.

Les mer om Kristiania

Krutthorn

De dekorerte krutthornene . som gjerne er små kunstverk – er i stor grad en oversett del av norsk folkekunst. Forfatteren har etter flere års arbeid funnet frem til nærmere 300 horn av henimot 100 skjærere.

Les mer om Krutthorn

Det var en gang en hallingstue

Denne praktboken om de gamle hallingstuene er basert på forfatterens hovedoppgave, men i en popularisert form.

Les mer om Det var en gang en hallingstue

Vika

Et vell av gamle bilder og historie fra et område alle Oslo-borgere har et forhold til.

Les mer om Vika

Frogner

Forfatteren tar for seg utviklingen fra Frogner var en storgård med husmannsplasser – via løkketiden – til byutviklingen overtok.

Les mer om Frogner