Bøker

Lean methodology in design and construction

Throughout both the design and construction stages, the objective of the KHiB project was to work extensively with Lean principles, Lean mentality, and Lean methods. The project developed its own methodology to be able to work more smartly and correctly with the extensive planning work. It was named Lean Process Planning (also known as Milestone

Les mer om Lean methodology in design and construction

Lean metodikk i praksis

Sammenstilling av fem informasjonshefter fra KHiB: Lean strategi, Lean prosjektering, Systematisk Ferdigstillelse, Lean bygging og BiM@KHiB.
Finnes i engelsk og norsk utgave i samarbeid med Snøhetta Design. Lenke til gratis nedlasting av

Les mer om Lean metodikk i praksis

PROPAGANDA OG MOTSTAND

Boken er en studie av hele det nasjonalsosialistiske regimet med fokus på musikk som propaganda. Med utgangspunkt i kjente og ukjente kilder viser forfatteren hvordan tyske og norske sangere, musikere og komponister ble brukt i propagandafremstøt, hvordan det norske musikklivet satte seg til motverge, og hvordan «gode nordmenn» prøvde å manøvrere i et uklart og

Les mer om PROPAGANDA OG MOTSTAND

Ølhøner

Dette praktverket tar for seg den største privatsamlingen av fugleformede trekar, kaner og kjenger som noen gang er samlet i Norge. Pål Georg Gundersens samling er bygget opp gjennom tretti år, og er den største i sitt slag som noen gang er samlet av en privatperson.

Les mer om Ølhøner

Mer for mindre

De fleste businessbøker hjelper deg med gode historier. MER for MINDRE hjelper deg å gjøre jobben. Her gis grunnlag for innsikt og kompetanse om hvordan det kan skapes økt handlingsrom for virksomheter som opplever tøffe krav og stramme økonomiske rammer. Dette er boken om hvordan virksomheter fjerner sløsing og skaper verdi. Verdi for kunder, medarbeidere

Les mer om Mer for mindre

Slik ble det

Denne boken skildrer hvordan århundret 1800-1900 endret Christiania (Oslo). Byen gikk fra å være en provinsby i det danske eneveldet til å bli Norges hovedstad med 20 ganger så mange innbyggere.

Les mer om Slik ble det

Min mor valgte meg

Den dramatiske familiehistorien til en tysk soldat som forelsker seg i en norsk kvinne.

Les mer om Min mor valgte meg

Nytte og nytelse

Historien om norske luktevannshus, snusdåser og snushus 1650-1880.

Les mer om Nytte og nytelse

Kristiania

Denne praktboken gir gjennom innsiktsfull tekst og nærmere 300 fotografier enestående innsikt i det Kristiania som gikk tapt.

Les mer om Kristiania

Krutthorn

De dekorerte krutthornene . som gjerne er små kunstverk – er i stor grad en oversett del av norsk folkekunst. Forfatteren har etter flere års arbeid funnet frem til nærmere 300 horn av henimot 100 skjærere.

Les mer om Krutthorn