I anledning utgivelsen av Harald Herresthal: Min mor valgte meg – Et krigsbarns familiehistorie har vi gleden av å invitere til lansering i kafeen/besøkssenteret på Bymuseet i Frognerveien 67 (Frogner hovedgård) onsdag 18. oktober kl. 18.00.

Under lanseringen vises den digitale «Det vanskelige valget», et resymé i bilder av Harald Herresthals foreldre Bjørg og Heinz’ dramatiske historie. Harald Herresthal vil deretter lese fra boken.
Sopranen Christina af Klinteberg Herresthal (barnebarn av forfatteren), fiolinisten Christopher Tun Andersen og pianisten Marina Selvik fremfører musikk fra Bjørg og Heinz’ repertoar.

Min mor valgte meg er en rikt illustrert bok om den 20 år gamle ungpiken Bjørg fra Narvik som under kirgen forelsket seg i den 12 år eldre tyske soldatmusikeren Heinz og ble gravid med ham. Hun nektet å ta abort, måtte reise til det krigsherjede Tyskland og mistet sitt norske statsborgerskap. Først etter over ti vanskelige år kunne familien gjenforenes i Vestfossen i Norge.

Det er også den fantastiske historien om en familie som gjennom generasjoner på en imponerende og fremragende måte har preget musikklivet i Tyskland og Norge, ikke minst ved forfatteren selv som professor og rektor ved Norges musikkhøyskole, utøvende musiker og forfatter av et utall artikler og bøker om musikk både på norsk og tysk.

Les mer om utgivelsen her

Du må gjerne ta med deg venner og bekjente, men det vil bli en lett servering, og av hensyn til denne og disponeringen av plassen, ber vi om forståelse for at vi må be om påmelding til morten.morch@bastion.no eller 924 93 240 innen mandag 16. oktober 2017.

Velkommen!